Hoi! Wij zijn Bovenbouw Groen,

Wat leuk dat je op onze pagina komt kijken!
Onze groep bestaat uit 3 meisjes en 8 jongens in de leeftijd tussen 9 en 12 jaar.

De klassenleiding in onze groep:
Maandag        Ineke en Annie
Dinsdag          Ineke en Annie/Lowise
Woensdag      Ineke en Lowise
Donderdag     Ineke en Lowise
Vrijdag            Ineke en Lowise

In onze groep vinden we een goede sfeer waarin iedereen zich goed en veilig voelt erg belangrijk. Hier besteden we veel aandacht aan tijdens de lessen Vreedzame School, want in onze groep mag je zijn wie je bent en word je geholpen om te groeien! Ruzies of onenigheid proberen we eerst zelfstandig op te lossen, lukt dit niet, dan vragen we hulp aan de juf(fen). Ik ben ik en jij bent jij en samen zijn wij wij!

Bij ons in de groep wordt een aantal weken achtereen gewerkt aan een thema, dit doen we door middel van de themalessen, School TV, knutselen, tekenen en muziek/drama. Deze werkjes hangen we in de klas, maar ook in de gang of vitrinekast voor in de hal. Ben je nieuwsgierig? Loop dan gerust eens naar binnen!

Lezen, rekenen en levensbeschouwelijk/godsdienst onderwijs doen we samen met de andere bovenbouwgroepen, dit doen we groepsdoorbrekend. Spelling, Nieuwsbegrip, schrijven, klok rekenen en verkeer doen we in onze eigen groep.

In onze klas vinden we het belangrijk dat de kinderen zelfstandig worden. Zo hebben ze elke week zorg voor een taak in de klas. Zo leren we zorg te dragen voor elkaar en onze spullen. Zo leren de kinderen bijvoorbeeld afwassen, afdrogen, zorgen voor de planten, tosti’s bakken en de klas vegen.

Willen jullie zien waar we mee bezig zijn? Neem dan een kijkje in ons fotoalbum!