Ergotherapie is gericht op het mogelijk maken van het handelen, zodat participatie (het deelnemen van mensen aan het dagelijks en maatschappelijk leven) gerealiseerd wordt ten behoeve van gezondheid en welzijn.

Kinderergotherapie richt zich vooral op het dagelijks handelen. Ergotherapie wordt ingezet als activiteiten die eigenlijk automatisch behoren te gaan, zoals aankleden, schrijven, eten, spelen, zitten, concentreren in de klas, fietsen, (huishoudelijk) werk of hobby’s moeizaam verlopen of niet lukken vanwege beperkingen. Deze activiteiten kunnen zich afspelen thuis, op school of in de directe omgeving van het kind.

Ergo Actief

Binnen Ergo Actief zijn we gespecialiseerd in kinderergotherapie. Wij behandelen o.a. kinderen uit het reguliere onderwijs, speciaal/ZML onderwijs, kinderen uit de diverse vroegbehandelingsteams (0-2 jaar) en kinderen met een verstandelijke beperking.

Alle ergotherapeuten binnen Ergo Actief zijn aangesloten bij een paramedisch kindteam, zodat indien nodig vragen breed kunnen worden opgepakt.

 

Basje Wentink

Telefoon: 06-15188017

Ergo Actief: Praktijk voor kinderergotherapie

Postadres: Utgong 3, 9244 HE Beetsterzwaag

Praktijkadres: De Lanen 96, 9204 WC Drachten

https://www.ergoactief.nl