Middenbouw Blauw is een klas met 8 leerlingen in leeftijd variërend van 6 tot 12 jaar. Wij bieden onze leerlingen een klimaat waarin ze zich veilig voelen. Onze omgang met de kinderen is gericht op duidelijkheid en voorspelbaarheid. Wij werken altijd rondom een thema. Binnen dit thema bieden wij onze leerlingen veel ervarings- en belevingsgerichte activiteiten aan waarbij herhaling erg belangrijk is. Op deze manier helpen wij onze leerlingen om de wereld om hen heen beter te begrijpen. Iedere dag werken we aan de groepstafel aan het thema. Ook de voorbereidende lees- en rekenlesjes staan in het kader van het thema en vinden aan de groepstafel plaats. Hiernaast is er dagelijks ruimte voor muziek, dans/beweging, binnen- en buitenspel en werken de kinderen op eigen niveau met ontwikkelingsmateriaal. Op vaste dagen wordt er geknutseld, gegymd en gezwommen. Verder proberen we zoveel mogelijk momenten van inspanning en ontspanning af te wisselen.

De klassenleiding wordt gevormd door Magda Scheffer, Ben ten Velde, Tineke Oevering en Betty Terpstra. Coba Pinkster is voor de verzorging aan onze groep verbonden. Ook is er (bijna) altijd een stagiaire aanwezig.

Twee keer per week laten wij de ouders via de mail weten wat de leerlingen die week gedaan hebben. Hiernaast gebruiken wij ook nog een communicatieschrift.

Nieuws